Κυριακή, 11 Αυγούστου 2013

FW: ''ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ''...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Sunday, August 11, 2013 10:51 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ''ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ''...

 


Το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο και το νέο επαγγελματικό Λύκειο που θέτει προς διαβούλευση η κυβέρνηση θα δώσει συντριπτικό χτύπημα στα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας, υποστηρίζει το ΚΚΕ...

Στην ίδια ανακοίνωση το Κομμουνιστικό Κόμμα σημειώνει πως νέο «Νέο Λύκειο» έχει τη σφραγίδα νέων μεγαλύτερων ταξικών φραγμών στη μόρφωση, σηματοδοτεί την προσπάθεια του κεφαλαίου να σπρωχτούν τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας από πιο νωρίς στην υποβαθμισμένη ψευτοκατάρτιση για να γίνουν ακόμα πιο φθηνό και αναλώσιμο εργατικό δυναμικό.
Οι αλλαγές στο Λύκειο και στο ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνάσιου, συνεχίζει, επιβεβαιώνουν την ταξική εμμονή κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου να κρατήσουν  την  κατ’ όνομα  υποχρεωτική εκπαίδευση ακόμη πιο υποβαθμισμένη και το Λύκειο σαν το προθάλαμο είτε της ανώτατης εκπαίδευσης είτε της πρώιμης εκμετάλλευσης των παιδιών.
Σύμφωνα με το ΚΚΕ, η κυβέρνηση στερεί από ακόμα πιο νωρίς από τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας την αναγκαία για τη σημερινή εποχή γενική μόρφωση ως υπόβαθρο για κάθε μελλοντική επαγγελματική επιλογή.
Μέσα από ένα πλήθος εξεταστικών φραγμών από πολύ νωρίς, μετατρέπει το Λύκειο ακόμα πιο έντονα σε εξεταστικό κέντρο που θα είναι πιο στενά προσαρμοσμένο στη διαδικασία πρόσβασης σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, πρόσθεσε.
Για το νέο επαγγελματικό λύκειο, υποστηρίζει πως η κυβέρνηση δίνει ένα πρόγραμμα αποσπασματικών γνώσεων σε ευθεία αντιστοιχία με τις δεξιότητες που θέλει το κεφάλαιο για εργατική δύναμη φθηνή και ευέλικτη.
Η επέκταση της μαθητείας δεν συνιστά λύση στην ανεργία, δεν ικανοποιεί το δικαίωμα για εργασία με δικαιώματα υπογραμμίζει το ΚΚΕ.
Τα ΙΕΚ, συμπληρώνει, αναδεικνύονται ως οι κατεξοχήν χώροι παρέμβασης των επιχειρήσεων, η δεξαμενή φθηνών και ευέλικτων εργαζόμενων που θα πιστοποιούνται κατευθείαν από τις επιχειρήσεις και την αγορά.
Καταλήγοντας το Κομμουνιστικό Κόμμα τονίζει πως το νομοσχέδιο πρέπει να μείνει στα χαρτιά ενώ καλεί τη λαϊκή οικογένεια, τη νεολαία, τους μαθητές να διεκδικήσουν εδώ και τώρα το 12χρονο  ενιαίο δημόσιο, δωρεάν  και υποχρεωτικό  σχολείο και τις  δημόσιες δωρεάν  επαγγελματικές σχολές μετά από αυτό.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου