Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2013

FW: ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ : ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Monday, August 12, 2013 6:19 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ : ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

 


Για το νέο τοπίο που θα δημιουργηθεί στο Δημόσιο από τον Σεπτέμβριο μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Αποκάλυψε ότι μέχρι το 2014 θα γίνουν...
15 χιλιάδες «υποχρεωτικές έξοδοι» δημόσιων υπαλλήλων, οι οποίες θα προέλθουν ακόμη και από καταργήσεις οργανισμών, αν δεν μπορούν να απορροφηθούν ή να συγχωνευτούν με άλλους.

Ο κ. Μητσοτάκης προέβλεψε για το θέμα της κινητικότητας ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη, ενώ ανέφερε ότι οι πρώτες μετακινήσεις θα γίνουν εντός της Αττικής τουλάχιστον όσον αφορά στο υπουργείο Υγείας. Τόνισε μάλιστα ότι η κινητικότητα ξεκίνησε από το υπουργείο για το οποίο είναι αρμόδιος και περιελάμβανε 60 άτομα.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θεωρεί αναπόφευκτο για όσους περιλαμβάνει το μέτρο να μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, από 15 μέρες έως ένα μήνα.

Όσον αφορά στις ενδεχόμενες προσλήψεις που θα αντισταθμίσουν τις απολύσεις, δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν 5-10 χιλιάδες προσλήψεις, κάτι που έχει ήδη ξεκινήσει με 600 καθηγητές, καθώς διαπιστώθηκε έλλειψη στην ανώτατη εκπαίδευση.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου