Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

FW: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝ.ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Monday, August 12, 2013 12:51 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝ.ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ...

 

Τη δημοσίευση εντός της ημέρας της προκήρυξης ενός διαγωνισμού για την κατασκευή περίπου 1.000 κατοικιών στους ισραηλινούς οικισμούς... που βρίσκονται στην Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε το υπουργείο Στέγασης του Ισραήλ, λίγο πριν από την επανάληψη των διαπραγματεύσεων, οι οποίες άρχισαν πρόσφατα, με τους Παλαιστίνιους. Ο υπουργός Στέγασης Ούρι Αριέλ απέρριψε τις διεθνείς επικρίσεις, σύμφωνα με τις οποίες οι εποικιστικές δραστηριότητες είναι παράνομες και θα αποτελέσουν εμπόδιο στην επίτευξη ειρήνης με τους Παλαιστίνιους.
«Καμία χώρα στον κόσμο δεν δέχεται διαταγές από άλλες χώρες όσον αφορά τις περιοχές όπου μπορεί να οικοδομήσει ή όχι», ξεκαθάρισε στην ανακοίνωση. «Θα συνεχίσουμε να βγάζουμε διαμερίσματα στην αγορά και να οικοδομούμε παντού στην χώρα», πρόσθεσε.
Στον αέρα οι διαπραγματεύσεις Παλαιστινίων - Ισραηλινών

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι Παλαιστίνιοι και οι Ισραηλινοί διαπραγματευτές θα ξαναρχίσουν στις 14 Αυγούστου στην Ιερουσαλήμ τις διαπραγματεύσεις που άρχισαν στα τέλη Ιουλίου στην Ουάσιγκτον με στόχο τον τερματισμό της σύγκρουσης. Σε ένδειξη καλής θελήσεως, η ισραηλινή κυβέρνηση αναμένεται να εγκρίνει σήμερα την απελευθέρωση μιας πρώτης ομάδας 26 Παλαιστίνιων κρατουμένων.
Από την πλευρά του, ο παλαιστίνιος διαπραγματευτής Μοχάμαντ Στάγεχ, δήλωσε ότι ο διαγωνισμός για την κατασκευή περίπου χιλίων νέων κατοικιών στους ισραηλινούς οικισμούς που βρίσκονται στην Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ δείχνει ότι το Ισραήλ «δεν παίρνει στα σοβαρά» τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου