Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

FW: ΜΕΡΚΕΛ: ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΤΕ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Wednesday, November 14, 2012 7:59 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΜΕΡΚΕΛ: ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΤΕ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

 

 

Αποφασισμένη να συνεχίσει την πολιτική της απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στις πανευρωπαϊκές κινητοποιήσεις...
ενάντια στη λιτότητα.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πολωνό Πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ, η Μέρκελ αναγνώρισε το δικαίωμα στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, επέμεινε ωστόσο ότι «πρέπει να γίνει ό,τι είναι απαραίτητο, δηλαδή να ανοίξουμε τις ακρωτηριασμένες αγορές εργασίας, να δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης, να δημιουργήσουμε μεγαλύτερη ευελιξία σε διάφορες καταστάσεις και κυρίως να προσφέρουμε στους νέους περισσότερες ευκαιρίες».


Τόνισε δε ότι σκοπεύει αυτό «να το ξεκαθαρίσει ξανά και ξανά» και στα συνδικάτα των εργαζομένων.


Αναφερόμενη στον πανευρωπαϊκό χαρακτήρα των κινητοποιήσεων, η Γερμανίδα καγκελάριος έκανε λόγο για απόδειξη ότι «η ευρωπαϊκή πολιτική αποκτά όλο και περισσότερο επίδραση στις εσωτερικές υποθέσεις» των κρατών.


«Μπορεί να πει κανείς ότι το δικαίωμα στην διαδήλωση είναι μείζον και το θεωρούμε θεμελιώδες για την δημοκρατία και, βεβαίως θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα επιχειρήματα» επισήμανε.


Στη Γερμανία δεν προγραμματίστηκαν την Τετάρτη απεργίες, αλλά πολυάριθμες εκδηλώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου