Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

FW: ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Wednesday, November 21, 2012 11:19 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;

 

Γράφει ο Άγγελος Γ. Παπαδημητρίου

(Δικηγόρος Αθηνών)

Αγαπητό Fimotro,

Την «απόφαση» του Eurogroup την μάθαμε σήμερα. Βεβαίως πρόκειται περί μη απόφασης και αποτελεί άλλη μία απόδειξη του γεγονότος ότι η...
Ευρώπη κάθε άλλο παρά ενωμένη είναι! Να ενώσεις πολιτικά τζάκια  και οικονομίστικες λογικές είναι εύκολο. Να ενώσεις έθνη, όχι!! Όταν ο κάθε λαός αισθάνεται κομμάτι του έθνους του, είναι αδύνατον να τον κάνεις εσύ να αισθάνεται κομμάτι ενός παζλ! Δεν γίνεται!! Αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση. Τώρα, το ερώτημα που εγείρεται είναι ένα: τι κάνουμε ρε μάγκες από δω και πέρα;;

Με όλον το σεβασμό προς τις άοκνες πράγματι προσπάθειες του κυρίου Σαμαρά το τελευταίο διάστημα να πείσει τους Ευρωπαίους (την Μερκελ δλδ!) ότι είμαστε «καλά παιδιά» πλέον και συνεπώς αξίζουμε να μας σώσουν (!), σεμνά και ταπεινά, εάν τον είχα απέναντί μου σήμερα, θα του επρότεινα τα εξής:

α) ως γνωστόν, για να ισχύσουν οι προσφάτως εκδοθείσες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που περιλαμβάνουν την εφαρμογή των σκληρότατων μέτρων του Μνημονίου 3, θα πρέπει να υπερψηφιστούν και από την Βουλή, εκ των υστέρων μεν αλλά πρέπει. Ας το καθυστερήσει ο Πρωθυπουργός!! Μην τις εισαγάγει προς κύρωσιν στην Βουλή ακόμη. Ας πει στους Σοιμπλε και λοιπούς, μετά την Δευτέρα μάγκες και βλέπουμε.

β) όπως επίσης είναι γνωστόν, ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια που αντιμετωπίζει αυτήν την χρονική στιγμή η Ευρωπαική  Ένωση ως όλον (δλδ όχι μόνον η Ευρωζώνη, αλλά σύσσωμη η Ένωση) είναι η κύρωση του Προυπολογισμού της Ενωσης για την επόμενη πενταετία ή επταετία, δεν ενθυμούμαι καλώς. Σημαντικότατο θέμα διότι σε αυτόν τον προυπολογισμό θα πρέπει να περάσουν και τα μέτρα διάσωσης των χωρών της Ευρωζώνης, δηλαδή θα πρέπει να είναι πολλαπλάσιος του προηγούμενου! Ήδη ο Κάμερον, από πλευράς Αγγλίας τσινάει. Ας στείλει ένα μηνυματάκι κι ο δικός μας ο Πρωθυπουργός ότι τσινάει κι αυτός!!!  Και ότι δεν προτίθεται να υπερψηφίσει τον  προυπολογισμό εάν δεν ευρεθεί λύση σοβαρή για την χώρα μας.

Αξιότιμε κύριε Σαμαρά, μέχρι σήμερα, εδώ και δυόμισι χρόνια οι δανείστριες χώρες κουνούσαν στην Ελλάδα το δάχτυλο, διότι δεν εφήρμοζε τας διαταγάς τους κι έτσι εγλύτωναν επί της ουσίας και όπως περιτράνως απεδείχθη χθες την λήψη της καθοριστικής και τελικής λύσης! Η αλήθεια είναι ότι, διά της σκληρών μεν αλλά αναγκαίων αποφάσεών σας, το ανωτέρω κούνημα των δαχτύλων αποτελεί από σήμερα το πρωί δικό μας πλεονέκτημα! Κουνήστε τους συνεπώς ολίγον το δαχτυλάκι σας! Δεν μετουσιώνετε κύριοι τα υπεσχημένα; Ούτε εγώ! Τραβάω και μία στάση πληρωμών την Παρασκευή, άμα λάχει !

Ήγγικεν η ώρα νομίζω να γράψετε πραγματικά Ιστορία. Κι η Ιστορία είναι αμείλικτη κύριε Πρωθυπουργέ…. Αμείλικτη.

Με εκτίμηση

ΑΓΓΕΛΟΣ Γ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου