Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

FW: ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ...Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ !

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Sunday, November 11, 2012 6:41 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ...Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ !

 

 

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας

Οικονομικός Συντάκτης ΕΣΗΕΑ

Αγαπητό Fimotro,

Ακόμα... μία μέρα κρίσιμη για το μέλλον της χώρας η σημερινή, αφού η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα ψηφιστεί σήμερα ο προϋπολογισμός με... μεγαλύτερη πλειοψηφία, σε σχέση με το πολυνομοσχέδιο, καθώς ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας μεταβαίνουν στις Βρυξέλλες για τη διεξαγωγή του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας.

Ο  υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μάλιστα κατέστησε σαφές πως υπάρχουν «εχθροί» της Ελλάδας στο εξωτερικό οι οποίοι θα ήθελαν να τη βλέπουν να θυσιάζεται προκειμένου να παραδειγματιστούν οι άλλες αδύναμες χώρες της ευρωζώνης.

Και τόνισε σχετικά...«Είναι κρίμα η Ελλάδα να γίνει η Ιφιγένεια της Ευρώπης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας, για να λάβει την απάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος προέβλεψε ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας με την πολιτική που εφαρμόζεται..!

Πάντως παρά το θρίλερ της ψηφορίας Τετάρτης με τα μέτρα...  η ένταση φαίνεται πως έχει καταλαγιάσει στην περίπτωση του προϋπολογισμού, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, καθώς πέρα από τον Μίμη Ανδρουλάκη που έχει ξεκαθαρίσει ότι θα τον καταψηφίσει, οι υπόλοιποι «αντάρτες» αναμένεται να δώσουν θετική ψήφο.

 

Έτσι η κυβέρνηση εκτιμά ότι... θα "δυναμώσει το διαπραγματικευτικό χαρτί του Αντώνη Σαμαρά στο Eurogroup", ο οποίος θα επιδιώξει όχι μόνο την εκταμίευση της δόσης αλλά και τη χορήγηση των υπόλοιπων χρημάτων που δεν έχουν δοθεί από τις προηγούμενες δόσεις, προκειμένου να τονωθεί η ρευστότητα στην αγορά.

 

Είναι γεγονός πάντως ότι το μέγαρο Μαξίμου και ο Αντώνης Σαμαράς δίνουν μάχες στο εσωτερικό και εξωτερικό της χώρας ενώ ο πρωθυπουργός έχει ρόλο... "Μονομάχου" πια για την σωτηρία της χώρας κοιτώντας μπροστά και στα μάτια όσους διαφωνούν θυμίζοντας τους ότι είναι ώρα συνολικής ευθύνης και όχι μικροπολιτικών αντιπαραθέσεων..!

 

Το ίδιο θα θυμίσει... και στους Ευρωπαίους εταίρους μας στις Βρυξέλλες αφού ο στόχος είναι η δόση 31.5  και τα επιπλέον 12 δις να εκταμιευθούν με μιας για να εξέλθει η χώρα μας οριστικά από ένα πιθανό σενάριο... χρεωκοπίας!

 

Αληθινός "Μονομάχος" ο Αντώνης Σαμαράς...

 

 

Σας ευχαριστώ...


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου