Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

FW: ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΝΙΚΟΣ ΣΙΜΟ ΚΑΙ ΕΡΤ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Tuesday, November 13, 2012 2:50 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΝΙΚΟΣ ΣΙΜΟ ΚΑΙ ΕΡΤ

 

 

Γράφει ο «Πολιτικός»

Αγαπητό Fimotro,

Εντονα δυσαρεστημένος φέρεται να είναι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τη διοίκηση της ΕΡΤ και ιδιαίτερα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Νίκο Σίμο εξαιτίας των χειρισμών του που οδηγούν...

τη δημόσια ραδιοτηλεόραση στην απαξίωσή της αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στους μεγαλοκαναλάρχες και μεγαλοεκδότες.

Οι τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να κλείσει η ΕΡΤ τις ημέρες που η κυβέρνηση έδινε τη μάχη για να περάσει τα μέτρα των 31,5 δις. ευρώ στο λαό, αλλά και τον προϋπολογισμό του 2013, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ο Αντώνης Σαμαράς και οι στενοί του συνεργάτες αποδίδουν αδυναμία και ερασιτεχνισμό στον κ. Σίμο, τόσο στην επιλογή συνεργατών όσο και στη διαχείριση «κρίσεων». Από τον πρωθυπουργό δεν πέρασε απαρατήρητος ο θόρυβος που ξεσηκώθηκε από τις προσλήψεις στρατιάς συμβούλων και άλλων υπό την ιδιότητα του Προσωπικού Ειδικών Θέσεων με μισθούς 3.500 και 4.000 ευρώ, σε μια περίοδο που η ανεργία έχει ξεπεράσει το 25% ενώ επιβάλλονται περικοπές ακόμη και στις συντάξεις των 300 ευρώ.

Στο γραφείο του πρωθυπουργού έχουν φτάσει καταγγελίες ακόμη και για αυξήσεις που έχουν δοθεί σε μισθούς γραμματέων, αλλά και για άλλες τραγελαφικές περιπτώσεις κατά τις προσλήψεις ΠΕΘ.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά η περίπτωση Διευθυντού Παραγωγής που προσελήφθη προ διμήνου με 3.500 ευρώ μισθό και δεν έχει αντικείμενο εργασίας, ενώ την ίδια στιγμή ο Διευθυντής Παραγωγής που καλύπτει τις δραστηριότητες και τα ταξίδια του πρωθυπουργού αμοίβεται με 1.800 ευρώ, επίσης ως ΠΕΘ. Η σύμβασή του είχε συναφθεί από την προηγούμενη διοίκηση.

Η εκτίμηση που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι με αυτή τη διοίκηση δεν πρόκειται να κλείσουν τα μέτωπα που άνοιξε η ομάδα Σίμου με τις καρατομήσεις καταξιωμένων στελεχών – διοικητικών, τεχνικών, δημοσιογράφων – καθώς οι νέοι που προσλήφθηκαν δεν μπορούν να αφομοιωθούν και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των εργαζομένων.

Στο ραδιομέγαρο επικρατεί ένα χάος και το κλίμα ανασφάλειας για το αύριο είναι έκδηλο. Στα πηγαδάκια συζητείται ανοιχτά το ενδεχόμενο να αποτελεί οργανωμένο σχέδιο απαξίωσης της ΕΡΤ καθώς καμία επιλογή δεν έχει αποδώσει. Τα νούμερα στα δελτία ειδήσεων και τις εκπομπές πέφτουν κατακόρυφα, ενώ κάποιες καινούριες ξένες σειρές – αξιόλογες κατά τ’ άλλα – δεν μπορούν ν΄’αλλάξουν τη γενικότερη εικόνα της αποτυχίας που χαρακτηρίζει τους υπευθύνους του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Ακομη και για την περίπτωση κοψίματος των Κ. Αρβανίτη και Μ. Κατσίμη διερωτώνται οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, γιατί έπρεπε να γίνει μ’ αυτόν τον «άγαρμπο» τρόπο δίνοντας την εικόνα λογοκρισίας, όταν σε δύο μήνες θα έληγε, ούτως ή άλλως, η σύμβαση των παρουσιαστών της εκπομπής;

Αν δείτε τη θητεία της διοίκησης της ΕΡΤ να λήγει τόσο σύντομα και άδοξα, μην σας φανεί παράξενο…


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου