Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

FW: ΕΥΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Monday, November 12, 2012 7:26 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΕΥΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

 

 

Την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας από την πλευρά της πορτογαλικής κυβέρνησης εξήρε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά την ολιγόωρη επίσκεψή της στη Λισαβόνα, υποστηρίζοντας ότι η χώρα βελτίωσε τις συνθήκες σε ό,τι αφορά την μελλοντική οικονομική της ανάπτυξη. Με συνθήματα...
κατά της Μέρκελ και ντυμένοι στα μαύρα βγήκαν στους δρόμους Πορτογάλοι διαδηλωτές αντιδρώντας στις πολιτικές του Βερολίνου.

«Μπορώ να αισθανθώ μια μεγάλη αποφασιστικότητα για να ξεπεραστεί αυτή η δύσκολη φάση» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος μετά τη συνάντησή της με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Πέδρο Πάσους Κοέλιου, χαιρετίζοντας τον «εξαιρετικό τρόπο» με τον οποίο εφαρμόζει την πολιτική λιτότητας.


Οι σημερινές οικονομικές πολιτικές έχουν προκαλέσει μεγάλες δυσχέρειες στον πληθυσμό της Πορτογαλίας, παραδέχθηκε πάντως η Μέρκελ, και δεσμεύτηκε να υποστηρίξει προγράμματα επανεκπαίδευσης του εργατικού δυναμικού της χώρας.


Νωρίτερα, η κυβέρνηση της Πορτογαλίας είχε επικρίνει την Ευρωπαϊκή Ένωση διότι αντιδρά πολύ καθυστερημένα στα προβλήματα που ενσκήπτουν.


Ο Πορτογάλος υπουργός Εξωτερικών Πάουλο Πόρτας δήλωσε στη διάρκεια συνάντησης Πορτογάλων και Γερμανών επιχειρηματιών ότι στην Ευρωζώνη εφαρμόζονται «πάρα πολλές οικονομικές πολιτικές δίχως τον απαιτούμενο συντονισμό».


«Οι Ευρωπαίοι πολίτες θέλουν μία ένωση, η οποία αντιλαμβάνεται εκ των προτέρων τα προβλήματα, αντί για μία που απλώς αντιδρά στις συνέπειές τους», ανέφερε ο Πορτογάλος υπουργός Εξωτερικών.


Η Μέρκελ, η οποία είχε συνομιλίες αρχικά με τον Πορτογάλο πρόεδρο Άνιμπαλ Καβάκο Σίλβα και κατόπιν με τον Πάσους Κοέλιου, επρόκειτο να συμμετάσχει αργότερα στη συνάντηση επιχειρηματιών και πολιτικών ηγετών, στο πλαίσιο της πεντάωρης επίσκεψής της.


Εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Προεδρικό Μέγαρο την ώρα της συνάντησης, ενώ χιλιάδες αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στην περιοχή.


Το 2011 η Πορτογαλία έλαβε δάνειο ύψους 78 δισεκ. ευρώ από την τρόικα, με αντάλλαγμα μια σειρά δρακόντειων μέτρων λιτότητας, τα οποία προσπαθεί να εφαρμόσει.

 


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου