Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

FW: ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Wednesday, November 14, 2012 4:26 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη έσπευσαν στα σύνορα με τη Συρία, μετά το νέο αεροπορικό βομβαρδισμό συριακών μαχητικών...
στην πόλη Ρας αλ Αιν την οποία ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία.

Η αεροπορία του στρατού του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ πλήττει τη Ρας αλ Αιν επί ημέρες, προσπαθώντας να καταστρέψει θέσεις των ανταρτών, οι οποίοι κατέλαβαν την πόλη την περασμένη εβδομάδα στη διάρκεια προέλασής τους στον συριακό βορρά.

Συνεργείο του πρακτορείου ειδήσεων Reuters μετέδωσε ότι είδε τουρκικά μαχητικά να πετούν πολύ κοντά στα σύνορα λίγη ώρα αφότου ένα συριακό πολεμικό αεροσκάφος βομβάρδισε τη Ρας αλ Αιν, η οποία γειτονεύει με το Τζεϊλανπινάρ.

Η Τουρκία έχει στείλει επανειλημμένα αεροσκάφη κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία για να αναχαιτίσουν συριακά μαχητικά και έχει ανταποδώσει όταν πυρά από το συριακό έδαφος έπληξαν τη δική της επικράτεια. Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση της σημερινής επιχείρησης.

Χθες ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε ότι η κυβέρνησή του δεν θα διστάσει να προβεί σε «σκληρότερα αντίποινα» αν συνεχιστούν οι παραβιάσεις.

Η Αγκυρα, που καλεί να επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, συζητάει με τους συμμάχους της στο NATO το ενδεχόμενο ανάπτυξης συστοιχιών πυραύλων τύπου Patriot στην μεθόριο, κάτι που εκτιμάται πως θα αποτελέσει το πρελούδιο για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων.

Δυτικά της Τζεϊλανπινάρ, απομακρύνθηκαν από εστίες τους για «λόγους ασφαλείας» οι κάτοικοι τριών χωριών.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου