Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

FW: ΣΟΙΜΠΛΕ: ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΣΕ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Wednesday, November 21, 2012 9:27 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΣΟΙΜΠΛΕ: ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΣΕ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ

 

 

Ο γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΝΙ Eurozone, δήλωσε στο Βερολίνο, ότι έγινε πρόοδος σε ότι αφορά το κλείσιμο του χρηματοδοτικού κενού, ύψους 14 δισεκατομμυρίων...
ευρώ. Παράλληλα εμφανίστηκε αισιόδοξος σε ότι αφορά την εξεύρεση λύσης στο ελληνικό πρόβλημα στο Eurogroup της Δευτέρας.

Προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, η Γερμανία επιθυμεί την αύξηση των κεφαλαίων του EFSF που προορίζονται για την Ελλάδα κατά 10 δισ. ευρώ. Άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα επιθυμούσαν την μείωση των επιτοκίων για τα ελληνικά δάνεια σε επίπεδα κοντά στο μηδέν, είπε ο κ. Σόιμπλε. Ενώ η Γερμανία και ορισμένες άλλες χώρες επιθυμούν μείωση των επιτοκίων κατά 90 μονάδες βάσης πάνω από το euribor, άλλες κυβερνήσεις θέλουν να διαμορφωθούν στις 25 μονάδες βάσης πάνω από το euribor.


Η συζήτηση για μια συμφωνία, πρόσθεσε, θα μπορούσε να επιτρέψει σε διάφορες χώρες να επιλέξουν ανάμεσα σε διαφορετικές επιλογές. Η βοήθεια προς την Ελλάδα, πρόσθεσε, θα μπορούσε να καταβληθεί σταδιακά, και να περιλαμβάνει και την  ΕΚΤ, τα κέρδη της οποίας από την αγορά ελληνικών τίτλων εκτιμώνται σε 4,2 δισ. ευρώ.


Ο κ. Σόιμπλε εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το Eurogroup και το ΔΝΤ θα καταλήξουν σε συμφωνία και η γερμανική Βουλή θα μπορούσε να ψηφίσει επ΄αυτής την επόμενη Παρασκευή.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου