Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

FW: ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΤΑΜΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, November 16, 2012 10:55 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΤΑΜΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

 

 

Την ανάγκη να δοθεί τέλος στο ταμπού με το άσυλο και οι πρυτανικές αρχές να αναλάβουν την ευθύνη για όσα συμβαίνουν εντός των πανεπιστημίων εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας...
 Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος μιλώντας στον Αθήνα 9,84 ενόψει και της επετείου της 17ης Νοέμβρη.

«Εάν δεν μπορούν να τα αντιμετωπίσουν όσα γίνονται στα ΑΕΙ, πρέπει να καλούν τις εισαγγελικές αρχές και την αστυνομία» δήλωσε.



Ο υπουργός Παιδείας διεμήνυσε ότι η Πολιτεία κατήργησε το άσυλο με το νόμο 4009, συνεπώς, οι όποιες πράξεις παραβατικότητας ή εγκληματικότητας παρατηρούνται εντός των πανεπιστημίων χώρων, πρέπει να αντιμετωπίζονται από το κράτος με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζονται στο υπόλοιπο της επικράτειας. 


Όπως υπογράμμισε, υπήρχε αυτό το ταμπού, ότι «δεν μπορούσαμε να αγγίξουμε τα πανεπιστήμια, ενώ η έννοια του ασύλου» δεν ήταν αυτή. «Το άσυλο ίσχυε για να υπάρχει ελευθερία έκφρασης, ελευθερία ιδεών και σκέψης, όχι ελεύθερη διακίνηση εγκληματικότητας» σχολίασε. 


«Δεν μπορεί κάποια γκρουπούσκουλα ή οποιοσδήποτε έχει στο μυαλό του κάτι, να παρακωλύουν την εκπαιδευτική διαδικασία, να ζημιώνουν τον φορολογούμενο με τις ενέργειες αυτές» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αρβανιτόπουλος.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου