Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

FW: ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΕΝΑ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Saturday, November 10, 2012 8:00 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΕΝΑ...

 

Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας και σχετίζονται με την καθημερινότητα μας, έτσι όπως αυτή διαμορφώνεται τελευταία, με κύριο χαρακτηριστικό την ραγδαία πτώση του βιοτικού μας επιπέδου στα επίπεδα της δεκαετίας του '90, είναι αδύνατο...
να μην αναρωτηθούμε το αυτονόητο : αν όλα αυτά τα νομοσχέδια - πολυνομοσχέδια που γίνονται νόμοι του κράτους, με συνοπτικές διαδικασίες κατεπείγοντος, από βουλευτές που σύρονται κυριολεκτικά, σχεδόν ''με το πιστόλι στον κρόταφο'', μέσω της  ''κομματικής πειθαρχίας'', είναι σύννομα και σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας.
Και επειδή τελευταία όλοι μιλάμε για τη συνταγματικότητα ή όχι των μέτρων που καταστρέφουν μέρα με τη μέρα τη ζωή μας - και επιπροσθέτως, λόγω της κακοδιαχείρισης από την πλευρά της τρικομματικής κυβέρνησης που κρατά τις τύχες μας στα χέρια της, μας βυθίζουν ολένα και βαθύτερα στην ανυπολυψία, παραδίδοντας μας παράλληλα στη χλεύη των δανειαστών μας- καλό θα ήταν να ανοίξουμε το Σύνταγμα της Ελλάδας, ώστε να κατανοήσουμε τις διαστάσεις του ''εγκλήματος'' που συντελείται εις βάρος της Ελλάδας, αλλά και όλων των πολιτών.
Και ας ελπίσουμε ότι σύντομα αυτό που διαπιστώνουμε εμείς, με τα ίδια μας τα μάτια, διαβάζοντας το ένα μετά το άλλο τα άρθρα του Συντάγματος, θα μπορέσει επίσημα να το πιστοποιήσει ένα θεσμοθετημένο, αληθινό Συνταγματικό Δικαστήριο, που να χειρίζεται το θέμα της συνταγματικότητας των νόμων, ουσιαστικά και όχι ως τυπική γραφειοκρατική υπόθεση.
Την έλλειψη ενός τέτοιου Συνταγματικού Δικαστηρίου, το θεσμικό αυτό κενό δεκαετιών που το τρέφει σκόπιμα, για προφανείς λόγους, ο φαύλος κοινοβουλευτισμός προς ίδιον βεβαίως όφελος, πληρώνουμε όλοι μας τώρα. Ένα θεσμικό κενό που μας αφήνει απροστάτευτους, χωρίς δικλίδες ασφαλείας, έρμαια και βορά εσωτερικών και εξωτερικών εχθρών, σε ένα κατήφορο, όπως φαίνεται, δίχως τέλος.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου