Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

FW: ΞΕΚΙΝΑ ΠΙΛΟΤΙΚΑ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Wednesday, November 21, 2012 7:55 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΞΕΚΙΝΑ ΠΙΛΟΤΙΚΑ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ

 

 

Από την 1η Ιανουαρίου 2013 τίθεται σε πιλοτική εφαρμογή η ηλεκτρονική διαδικασία των κρατικών προμηθειών κι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης ευελπιστεί ότι είναι σε θέση να εξοικονομήσει ως και 300 εκατ. ευρώ ετησίως. Η...
διαδικασία αυτή θα αφορά προιόντα, υπηρεσίες και μεγάλα έργα και θα αποκλείονται όσες εταιρείες εντοπιστούν να φοροδιαφεύγουν, έχουν καταδικαστεί απότην Επιτροπή Ανταγωνισμού και από την Ευρωπαική Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ειδικότερα σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζιδάκης.ο υφυπουργός κ. Αθ. Σκορδάς κι ο γενικός γραμματέας Εμπορίοιυ κ.Στ. Κομνηνός ανέφεραν πως από τις αρχές του 2013 τίθεται σε πιλοτική εφαρμογή με νομοσχέδιο το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων. Κατ΄αρχήν θα εφαρμοστεί σε υπουργεία και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και μετά το πρώτο εξάμηνο θα εφαρμοστεί υποχρεωτικά για την Κεντρική Κυβέρνηση και σταδιακά θα επεκτείνεται και σ΄άλλους φορείς του δημοσίου καθώς και στα δημόσια έργα ώστε μέχρι το 2015 να εφαρμόζεται σε όλο τον δημόσιο τομέα. 


Οπως ανέφερε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου μέ τους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς, την ηλεκτρονική υποβολή δικαιολογητικών και την καθιέρωση συγκεκριμένων προτύπων για τις προκηρύξεις των έργων εκτιμάται ότι θα μειωθούν οι αναθέτουσες αρχές από τις 3.000 στις 600, σε πρώτη φάση, και θα περιοριστεί το φαινόμενο των ενστάσεων και προσφυγών που έχει σαν αποτέλεσμα τη μη ολοκλήρωση του 40% των διαγωνισμών.Παράλληλα θα περιοριστούν σημαντικά τα περιστατικά διαφθοράς και αδιαφάνειας. Ετσι καθιερώνονται νέου τύπου ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί με στόχο την ομαδοποίηση των αιτημάτων, την επίτευξη καλύτερων τιμών και τη συμμετοχή περισσότερων επιχειρήσεων στους διαγωνισμούς. 


Επιπλέον με το ηλεκτρονικό σύστημα κρατικών προμηθειών το δημόσιο θα μπορεί να ελέγχει τις αποθήκες υλικών όλων των υπηρεσιών και φορέων του.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου