Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

FW: ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΤΑΦΗΣ ΤΗΣ ΣΟΡΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑΣΕΡ ΑΡΑΦΑΤ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Tuesday, November 13, 2012 9:45 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΤΑΦΗΣ ΤΗΣ ΣΟΡΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑΣΕΡ ΑΡΑΦΑΤ

 

 

Τουλάχιστον δέκα μέρες θα διαρκέσει η διαδικασία εκταφής της σορού του Γιασέρ Αραφάτ που μόλις ξεκίνησε στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης. Στόχος είναι να διερευνηθεί εάν ο ιστορικός...
ηγέτης των Παλαιστινίων δολοφονήθηκε με χρήση ραδιενεργού πολώνιου-210, το οποίο πρόσφατα ανιχνεύθηκε από ειδικούς στην Ελβετία τόσο σε προσωπικά του αντικείμενα (στην οδοντόβουρτσα, σε ρούχα και στο «κεφίγιεχ», το πασίγνωστο ασπρόμαυρο κεφαλομάντηλό του), όσο και σε δείγμα σωματικών υγρών.

Ο Αραφάτ πέθανε το 2004 σε ηλικία 75 ετών σε στρατιωτικό νοσοκομείο στο Παρίσι μετά από εγκεφαλική αιμορραγία που τον οδήγησε σε κώμα. Και τότε είχαν κυκλοφορήσει φήμες για πιθανή δηλητηρίαση, όμως είχαν επισήμως διαψευστεί από τους διαδόχους του στην Παλαιστινιακή Αρχή.


Η εκταφή είναι μία επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία, καθώς πρέπει να απομακρυνθούν από το μαυσωλείο υαλοπίνακες, ένθετα μάρμαρα, σίδερα οπλισμένου μπετόν και να γίνει χρήση βαρέων μηχανημάων με προσοχή, ώστε να επανατοποθετηθεί η σορός μετά την εξέτασή της και να αποκατασταθεί πλήρως το μαυσωλείο.


Την εκταφή έχει ζητήσει η χήρα του, η Σούχα Αραφάτ, και την σχετική άδεια έδωσε πρόσφατα ο νυν πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, ο Μαχμούντ Αμπάς.  


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου