Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

FW: ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΕΝΟΣ ΦΙΛΙΟΥ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, November 16, 2012 12:10 AM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΕΝΟΣ ΦΙΛΙΟΥ...

 

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι ακριβώς προσφέρει  ένα παθιασμένο ερωτικό φιλί στο στόμα πέρα φυσικά από την ερωτική διάθεση που προκαλεί ;
Έρευνα του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου...
απαντά στο ερώτημα.
Καταρχήν θα  πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο εγκέφαλος μας διαχωρίζει και ξεχωρίζει από μόνος του τα φιλιά. Έτσι όταν πάμε να φιλήσουμε κάποιο συγγενή μας ή κάποιο φίλο στο μάγουλο, τότε κινητοποιεί μόνο 2 μύες του προσώπου. Αντίθετα, όταν το φιλί είναι ερωτικό και φυσικά παθιασμένο οι μελέτες των επιστημόνων δείχνουν ότι όλοι οι μύες του προσώπου ενεργοποιούνται και λειτουργούν. Ο εγκλεφαλος μας ακόμα, ενεργοποιεί μια πλειάδα νεύρων που συντονίζονται μεταξύ τους. Οι έρευνες αναφέρουν επίσης ότι οι άνθρωποι που φιλιούνται πολύ, στατιστικά, δεν αρρωσταίνουν εύκολα, αυξάνουν το μέσο όρο ζωής τους κατά 5 χρόνια, ενώ οδηγούν καλύτερα και δεν τρακάρουν εύκολα  με το αυτοκίνητο τους.
Ένα λεπτό επίσης παθιασμένου φιλιού είναι αρκετό για να χάσουμε 26 έως 39 θερμίδες ,ανάλογα με την ένταση του φιλιού.
Τέλος να σας πούμε  πως όταν φιλάμε κάποιον ή κάποια ερωτικά, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι ο εγκέφαλος απελευθερώνει σημαντικές ποσότητες Ωκυτοκίνης, της ορμόνης της αγάπης και όχι μόνο.
Οι ποσότητες αυτές ρίχνουν σημαντικά τα επίπεδα του άχγους στον άνθρωπο και μας κάνουν  να νιώθουμε καλύτερα και να βλέπουμε και να αισθανόμαστε τον εαυτό μας πιο όμορφο, μετά το φιλί.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου