Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

FW: ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ ΣΥΓΚΑΛΕΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗ ΔΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΙ!

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Monday, November 12, 2012 6:39 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ ΣΥΓΚΑΛΕΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗ ΔΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΙ!

 

Γράφει ο Σωτήρης Τζούμας

(επικοινωνιολόγος)
Μακαριώτατε με πολύ σεβασμό στο πρόσωπό σας και αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε ως πηδαλιούχος της" Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ελλάδος", σας παρακαλώ να συγκαλέσετε αμέσως την ΔΙΣ και...

αμέσως μετά την Ιεραρχία για να συζητήσετε και να αντιμετωπίσετε, όλα τα καυτά θέματα που ταλανίζουν την Εκκλησία μας .
Αν τα εγκαταλείψετε στην τύχη τους, ή έστω αν τα αφήσετε να τα λύσει ο χρόνος, ή κάποιος από μηχανής Θεός, θα προκαλέσουν ανήκεστον βλάβη, στο πονεμένο ήδη σώμα της Εκκλησίας μας!
Και εξηγούμαι:•• Η οικονομική κατάσταση της Εκκλησίας δεν είναι καλή! Το είπατε εσείς ο ίδιος, τον περασμένο μήνα, σε συνέντευξή σας σε έντυπο της Βορείου Ελλάδος.
Δεν θα πρέπει να ενημερωθούν όλοι οι Ιεράρχες για την κατάσταση αυτή και να συνδράμουν όλοι, ώστε να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις, πριν φτάσετε να... απολύσετε 300 άτομα, όπως εσείς ο ίδιος είπατε; Η Εκκλησία της Ελλάδος δεν είναι ενός ανδρός αρχή, αλλά στηρίζεται στο Συνοδικό Πολίτευμα! Επομένως θα πρέπει όλοι οι Ιεράρχες να πληροφορηθούν τί πραγματικά συμβαίνει στο μπεσακτά της Εκκλησίας και να αναλάβουν τις ευθύνες τους! Και αν δεν μπορείτε μόνοι σας να κλείσετε τις τρύπες και τα κενά που υπάρχουν ζητείστε τη συνδρομή ειδικών συμβούλων ! Το να είσαι κληρικός και να έχεις και κάποιες οικονομικές γνώσεις, δε σημαίνει ότι μπορείς να αντιμετωπίσεις κάποια πολύπλοκα θέματα που απαιτούν σίγουρα την πείρα ειδικών οικονομικών συμβούλων! Αν δεν σπάσουμε αυγά δεν τρώμε ομελέτα!!
•• Τις τελευταίες μέρες μία πληροφορία έχει παγώσει το αίμα όλων: Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος ευρίσκεται με εκατομμύρια ευρώ στους λογαριασμούς αχυρανθρώπου του Ιερέα και εδώ και στο εξωτερικό!
Τί πρόκειται να κάνετε Μακαριώτατε;;
Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα το έχει ο ίδιος ο επίορκος Ιεράρχης! Όσο όμως το αφήνετε να μεγαλώνει, θα γίνει νέο Βατοπαίδι και θα καλύψει με τα λασπόνερά του, τα πρόσωπα όλων σας!
Κάνετε κάτι σήμερα!
Αύριο θα είναι αργά !
Η υπόθεση του πρώην Αττικής Παντελεήμονος, για την οποία καθαιρέθηκε, ελαφρά τη καρδία και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες , ήταν πταίσμα μπροστά σε αυτό το καραμπινάτο κακούργημα !!

Και τώρα τί πρόκειται να γίνει;;
Πολύ ησυχία παρατηρείται,μέχρι στιγμής, ενώ το θέμα μαθαίνουμε ότι είναι γνωστό στην διοίκηση της Εκκλησίας, εδώ και αρκετό καιρό! Οι πληροφορίες μας λένε ότι οι αρμόδιες αρχές που ερευνούν την υπόθεση , σας έχουν ενημερώσει από την πρώτη στιγμή! Κι εσείς τί κάνατε;
Μήπως αυτό που μας είπε πολιός Ιεράρχης, της πρεσβυτέρας Ιεραρχίας, ότι επειδή ο εν λόγω "ένοχος"- μέχρι να αποδειχτεί η αθωότητά του- Ιεράρχης, ανήκει στο στενό σκληρό πυρήνα σας από την προ του 1998 εποχή;;
Δε θέλουμε να το πιστέψουμε αυτό,δεδομένου ότι και από τη στάση που κρατήσατε έναντι του Δωδώνης Χρυσοστόμου(πρώην Ζακύνθου)αποδείξατε ότι όταν θέλετε, ξέρετε να απαλλάσσεσθε από τα... βαρίδια!
•• Η είδηση που δημοσιεύθηκε πριν λίγες μέρες και ουδέποτε διαψεύσθηκε και αφορά ανώτατο Ιερωμένο της Εκκλησίας μας, ο οποίος μυήθηκε τελευταία στην Μασωνική Στοά Αθηνών, πρέπει να σας απασχολήσει σοβαρά!
Πρέπει να βγείτε ως Εκκλησία δια της Ιεραρχίας και να διαψεύσετε την Μασωνική Στοά ότι κανείς Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος, δεν έχει ασπαστεί τις αρχές της διεθνούς Σιωνιστικής αυτής οργάνωσης!!
Αν δεν το κάνετε αυτό, τότε ενισχύετε τη φημολογία που καλπάζει και μαζί τη φαντασία του καθενός που φυσικό είναι να σκέφτεται τα χειρότερα!
Μακαριώτατε, οι καιροί ου μενετοί!
Δείξατε, επιτέλους, στο ποίμνιο σας και στο λαό μας ολόκληρο, ότι η Εκκλησία της Ελλάδος, ίσταται στο ύψος των περιστάσεων και αντιμετωπίζει με αίσθημα ευθύνης όλα τα προβλήματα που ανακύπτουν!
Εξάλλου τόσο η ΔΙΣ, όσο και η Ιεραρχία, δεν είναι για το θεαθήναι ή για να ακούτε αξιόλογες διαλέξεις των Ιεραρχών μας( " εισηγήσεις"... τις αποκαλούμε τώρα), που θα μπορούσατε να τις ακούσετε στον Παρνασσό ή σε κάποια αίθουσα διαλέξεων! Τα δύο αυτά όργανα διοίκησης έχουν εκτός των άλλων, ως κύρια στρατηγική τους τη χάραξη μιας πολιτικής από την Εκκλησία, την οποία εφαρμόζουν βασισισμένα στην αρχή: η γνώμη των πλειόνων κρατείτω!
Μακαριώτατε,
Οι μέρες που διερχόμεθα είναι δύσκολες αλλά και ιστορικές, πέρα από κάθε αμφιβολία!
Η πατρίδα μας δοκιμάζεται και ο λαός μας υποφέρει!
Η Εκκλησία μας, η τροφός του γένους μας, όπως σε κάθε δύσκολη στιγμή της ιστορικής μας διαδρομής,έτσι και τώρα, προσπαθεί να ανταποκριθεί με τις φτωχές της δυνάμεις στις ανάγκες των καιρών και να ανακουφίσει τον πάσχοντα συνάνθρωπο! Δεν είναι υποχρέωσή της αλλά το θεωρεί καθήκον της! Και μέχρι στιγμής τα έχει πάει έξοχα!
Όμως, οι αλλαγές και οι περικοπές που φέρνει στη ζωή μας, αυτή η εποχή των Μνημονίων, δεν θα αφήσει, δυστυχώς, την Εκκλησία μας αλώβητη!
Ήδη φάνηκαν οι αλλαγές που επέρχονται!
Οι ιερείς μας, μολονότι θεωρείται και επιτελούν όντως, ιερό λειτούργημα ,συμπεριλήφθηκαν δυστυχώς και αυτοί στον ενιαίο σχηματισμό μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων!
Τα κενά των ενοριών , κάθε μέρα που περνάει, αυξάνονται και οι καλύψεις τους γίνονται με τροικανές κατευθύνσεις και εντολές!
Στις 200 συνταξιοδοτήσεις Ιερέων, το Υπουργείο Παιδείας απάντησε με...70( μόνον), νέες θέσεις.
Στο μεταξύ οι Εκκλησίες μας στην ύπαιθρο χειμάζονται και δοκιμάζονται και οι καμπάνες τους δε χτυπούν πια.!
To χιλιοειπωμένο από παιδικά χείλη τραγουδάκι,
"" εις το βουνό ψηλά εκεί, είναι Εκκλησιά ελληνική, το σημαντρό της δε χτυπά , δεν έχει ψάλτη ούτε παπά" θα βρεί την τραγική και επαλήθευσή του, στην Ελλάδα του Μημονίου, στην Ελλάδα του 2012, που οι άνθρωποι πεινούν και αυτοκτονούν ενώ υπάρχουν Δεσποτάδες που...κρύβονται, πίσω από τα εκατομμύρια που αποκαλύπτονται στους λογαριασμούς τους!!
Γιαυτό Μακαριώτατε, συγκαλέστε, εδώ και τώρα τη ΔΙΣ και ταυτόχρονα την ΙΣΙ. Το αξίωμά σας , σας δίνει αυτό το δικαίωμα!
Κάθε μέρα που περνάει είναι εις βάρος της Εκκλησίας και εις βάρος σας προσωπικά !
Δεν θα θέλατε ο ιστορικός του μέλλοντος όταν έλθει η ώρα να σας αξιολογήσει να πει για σας, τον Ιερώνυμο τον Β', το..."εμετρήθης, εζυγίσθης και ευρέθης ελλειπής!!!!".


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου