Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

FW: ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΜΙΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Thursday, November 15, 2012 10:00 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΜΙΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

 

 

Με 23 θετικές και 18 αρνητικές ψήφους εγκρίθηκε απόψε από το δ.σ. του δήμου Αθηναίων το ψήφισμα που πρότεινε ο Γιώργος...
Καμίνης για τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων.

Ωστόσο, η ισχύς του ψηφίσματος τέθηκε υπό αμφισβήτηση, καθώς πολλοί υποστήριζαν ότι για να εγκριθεί ψήφισμα σε θέμα που συζητείται εκτός ημερησίας διάταξης, απαιτούνται 25 ψήφοι.


Το ψήφισμα που πρότεινε ο δήμαρχος Αθηναίων χαρακτηρίζει την επιδιωκόμενη άμεση απομάκρυνση περίπου 100 υπαλλήλων «αναξιοκρατική και άδικη πρακτική μείωσης του προσωπικού». Όπως σημειώνεται αφορά επί του παρόντος υπαλλήλους με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, αλλά και μονίμους υπαλλήλους που βαίνουν προς απόλυση μέσω της κατάργησης των οργανικών θέσεων, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί οι ειδικότητες, οι κλάδοι και το ποιος και πώς θα αποφασίσει για την κατάργησή τους.


Κατά το ψήφισμα, η διαδικασία παραβιάζει το άρθρο 103 του Συντάγματος, τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων, τις Διατάξεις του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, καθώς και πλειάδα αρχών του Δικαίου.


Επίσης, όπως αναφέρεται, δεν προβλέπει μεταβατικές διατάξεις για τους υπαλλήλους που πλήττονται από τη δικαιική αυτή μεταβολή.


Ακόμα προστίθεται ότι καταργεί τη διοικητική αυτοτέλεια των Ο.Τ.Α., αποδυναμώνει τον Δήμο, και «ξεχνά» τον αντικειμενικό στόχο τους ο οποίος έχει κοινωνικό χαρακτήρα.


Παράλληλα ζητείται να ληφθούν από κοινού αποφάσεις για την ανατροπή του μέτρου της διαθεσιμότητας και για την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, με όλα τα ένδικα μέσα κατά των διατάξεων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που πλήττουν την Αυτοδιοίκηση.


Τέλος, εκφράζεται η πλήρης αντίθεση του Δ.Σ. του δήμου Αθηναίων «σε διατάξεις χειραγώγησης της Αυτοδιοίκησης και κατάργησης της αυτοτέλειάς της» και καλεί την ΚΕΔΕ, μέσα από έκτακτο συνέδριό της, «να προχωρήσει αγωνιστικά στην ακύρωση αυτών των επιδιώξεων».


Αιτιολογώντας την άρνησή του να συμπεριληφθεί η πρόταση Σοφιανού, που θα διασφάλιζε ότι δεν θα εκδοθεί καμία διαπιστωτική πράξη για διαθεσιμότητα, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι οι υπάλληλοι που θα βγουν σε διαθεσιμότητα μετακινούνται αυτομάτως σε άλλη υπηρεσία ενώ πρόσθεσε ότι θα επιδιώξει εκ νέου συνάντηση με τον κ. Μανιτάκη σχετικά με το νόμο.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου