Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

FW: ΜΟΡΣΙ: Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΗ ΓΑΖΑ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, November 16, 2012 6:55 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΜΟΡΣΙ: Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΗ ΓΑΖΑ

 

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος, Μοχάμεντ Μόρσι, κατήγγειλε τις ισραηλινές επιδρομές εναντίον της Λωρίδας της Γάζας ως «κατάφωρη επίθεση εναντίον της ανθρωπότητας» και πρόσθεσε ότι...
το Κάιρο «δεν θα εγκαταλείψει τη Γάζα», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Mena.

«Η Αίγυπτος σήμερα δεν είναι η Αίγυπτος του χθες και οι Άραβες σήμερα δεν είναι οι Άραβες του χθες» υπογράμμισε ο Αιγύπτιος πρόεδρος.

Με υψηλούς τόνους σε βάρος του Ισραήλ καταδίκασε ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Εσάμ Καντίλ τις συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα, λέγοντας πως το Κάιρο δεν θα σταματήσει «τις προσπάθειες να σταματήσει την επίθεση και να επιτευχθεί ανακωχή» από τη σύντομη, και σπάνια, επίσκεψή του στον παλαιστιανικό θύλακα.

Το Ισραήλ, οι δυνάμεις του οποίου ενισχύονται γύρω από τη Γάζα με ορατό το ενδεχόμενο χερσαίας επέμβασης, είχε αναφέρει πως θα ανέστειλε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Καντίλ υπό τον όρο να μην εκτοξευτούν ρουκέτες από τη Χαμάς, αλλά τελικά η κατάπαυση πυρός δεν τηρήθηκε.

To μεσημέρι η Χαμάς ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε ρουκέτα εναντίον του Τελ Αβίβ. Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι η ρουκέτα έπεσε στη θάλασσα και ότι δεν υπάρχουν θύματα ή ζημίες.

Το απόγευμα η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής Χαμάς ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε μια ρουκέτα Κάσαμ στην Ιερουσαλήμ, μερικά λεπτά αφού ήχησαν οι σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού στην πόλη.

Ο ισραηλινός σταθμός μετέδωσε ότι η ρουκέτα έπεσε στην περιοχή της Ιερουσαλήμ, ενώ υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχουν απώλειες.

Αφού συνάντησε αξιωματούχους της Χαμάς και επισκέφτηκε νοσοκομείο στη Γάζα, ο Καντίλ ανέφερε ότι «η Αίγυπτος δεν θα σταματήσει τις προσπάθειες να να σταματήσει η επίθεση και να επιτευχθεί ανακωχή».

«Αυτό που βλέπω στη Γάζα είναι μία καταστροφή και δεν μπορώ να μείνω σιωπηλός» είπε ο Καντίλ, όπως μεταδίδει το BBC.

Η ανάφλεξη στη Γάζα αναμένεται να δοκιμάσει και στην πράξη τους συσχετισμούς που έφερε η «Αραβική Άνοιξη» στο Παλαιστιανικό. Μετά τον Καντίλ, ο υπουργός Εξωτερικών της Τυνησίας Ραφίκ Αμπντελσαλέμ θα επισκεφτεί τη Γάζα το Σάββατο.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα μπροστά από το τέμενος Αλ Άζχαρ στο Κάιρο για να διαμαρτυρηθούν κατά της ισραηλινής αεροπορικής επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας. Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν, επίσης, σε Ιράν και Δυτική Όχθη.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου