Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

FW: '' ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ''...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Saturday, November 10, 2012 6:27 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: '' ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ''...

 

''Εύχομαι και ελπίζω η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρώπη'', δηλώνει ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ και τονίζει ότι '' θα ήταν εντελώς λάθος, εάν η Ελλάδα αποχωρούσε'', ενώ θεωρεί σωστό  ότι '' η γερμανική κυβέρνηση ...
ασκεί πίεση για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ''.
''Δε θα καταστραφούμε αν κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ'', λέει με έμφαση ο κ. Γκάουκ απευθυνόμενους στους συμπατριώτες του, αλλά ασκεί κριτική για '' τις ισχυρές πλάτες που που αφήνονται ανενόχλητες '' στην Ελλάδα και εκφράζει την επιθυμία να συναντηθεί σύντομα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.
Στη συνέντευξη του που θα δημοσιευτεί στην κυριακάτικη έκδοση της '' Die Welt '', ο Γερμανός πρόεδρος ασκεί κριτική και στους Γερμανούς οι οποίοι μιλούν με σκληρή γλώσσα για την Ελλάδα.
'' Έχουν και οι λαοί ψυχή και την υπερηφάνεια τους '', λέει χαρακτηριστικά και κάνει λόγο για τραυματισμένη ψυχή και πληγωμένη υπερηφάνεια των Ελλήνων, τόσο εκείνων που ζουν στην Ελλάδα, όσο και εκείνων που ζουν στη Γερμανία. '' Δυστυχώς κατά τη διάρκεια της κρίσης, κάποιοι Γερμανοί πολιτικοί και κάποια γερμανικά μέσα ενημέρωσης τους προσέβαλαν ή έστω τους έκαναν υποδείξεις. Αυτό ήταν μεγάλο λάθος '', σημείωναν ο κ. Γκάουκ, αλλά διευκρινίζει ότι εξίσου λάθος είναι και όταν κάποιοι Έλληνες, Ισπανοί ή Ιταλοί '' θα ήθελαν να ξεχάσουν τη δική τους ευθύνη για την κρίση και μας κατηγορούν ότι θέλουμε να αποφασίζουμε για εκείνους''. Προσθέτει ότι η κυβέρνηση της χώρας του κράτησε ορθή στάση '' ευτυχώς και σε αυτούς οι οποίοι είναι εδώ της άποψης ότι όλα εδώ είναι πολύ ακριβά και εμείς οι Γερμανοί θα καταστραφούμε '', για να τονίσει :
 '' Όχι, δε θα καταστραφούμε . Και πάντως όχι, εάν κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ''.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου