Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

FW: ΑYTH EINAI Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Wednesday, November 14, 2012 6:19 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΑYTH EINAI Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

 

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΚΗΣ ''DER STANDAARD ''...
''Οι κίνδυνοι στα προγράμματα παραμένουν πολύ υψηλοί'', συμπεραίνουν στην έκθεση τους για την Ελλάδα, οι ελεγκτές της Τρόικας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας Der Standaard, η οποία ισχυρίζεται ότι έχει στα χέρια της...
το κείμενο της προσωρινής έκθεσης, αποτελούμενο από 130 σελίδες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι ελεγκτές εκτιμούν ότι η κυβέρνηση συνασπισμού της Αθήνας είναι εύθραυστη και αναφέρουν ότι αν οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα παροχής υπηρεσιών δεν έχουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα, τότε δε θα υπάρξει ανάκαμψη από το 2014.
Από την παροχή της πρώτης διμερούς δανειακής χρηματοδότησης, το 2009, η Ελλάδα κατέβαλε ''σημαντικές προσπάθειες'' για την εξυγίανση του προϋπολογισμού της, όμως από τον Μάρτιο του 2012 υπήρξαν, εξαιτίας των προεκλογικών αγώνων και της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης τον Ιούνιο) ουσιαστικές καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μέτρων. Για παράδειγμα, το πρωτογενές έλλειμμα μειώθηκε από το 2009 κατά 9% του ΑΕΠ, αλλά πολλές υποχρεώσεις υλοποιήθηκαν μόνο εν μέρει.
Από το καλοκαίρι και μετά, η κυβέρνηση δείχνει να λαμβάνει σοβαρά την εφαρμογή των δημοσιονομικών μέτρων στον κοινωνικό και φορολογικό τομέα, όμως, λόγω της ανασφάλειας, πολλά μέτρα έχουν υστερήσει, πολλά βρίσκονται σε επεξεργασία.
Το 2012 η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 6%, το 2013 κατά 4,5%, συνολικά δηλαδή έξι χρόνια ύφεσης, και μόνο από το 2014 οι ειδικοί της Τρόικας φέρεται να αναμένουν ανάκαμψη, της τάξης του 0,6%, η οποία το 2015 θα ανέλθει στο 2,9% και το 2016 στο 3,7%.
Μέχρι τότε, όπως αναφέρουν, προκύπτει ένα κενό χρηματοδότησης, που οι εταίροι θα πρέπει να βοηθήσουν να γεφυρωθεί και μάλιστα με 15 δις ευρώ μέχρι το τέλος του 2014 κα επιπλέον 17,1 δις μέχρι το τέλος του 2016, στη βάση του αρχικού στόχου εξυγίανσης.
Σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα τέλος, η έκθεση της Τρόικας χαρακτηρίζει ''απογοητευτικές'' τις μέχρι τώρα σχεδιαζόμενες ιδιωτικοποιήσεις.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου