Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

FW: ΠΡΟΣ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟ... EUROGROUP ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΔΟΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Sunday, November 18, 2012 4:46 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΠΡΟΣ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟ... EUROGROUP ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΔΟΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

 

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας

Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ

Αγαπητό Fimotro,

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δίνει πλέον τη μάχη  με το χρόνο για την εκταμίευση της δόσης αφού κλείνει εκκρεμότητές της τελευταίας στιγμής λίγο πριν το Eurogroup! Σήμερα...
αναμένεται να έχουν μπει οι υπογραφές των υπουργών στις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου με τις οποίες θα ρυθμιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν διευκρινίσεις στο πολυνομοσχέδιο.

Η συνεργασία του πρωθυπουργού με το Γιάννη Στουρνάρα στο Μέγαρο Μαξίμου δείχνει ότι θέλει ο Αντώνης Σαμαράς να κλείσουν άμεσα όλα τα εκκρεμή ζητήματα έτσι ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα την Τρίτη στο Eurogroup όπου και αναμένονται οι τελικές ουσιαστικές αποφάσεις για την Ελλάδα.

Ο Αντώνης Σαμαράς... θέλει να ουσιαστικά εξασφαλίσει την δόση μαμούθ 44.6 δις ευρώ και από το eurogroup και την εκταμίευσή της το συντομότερο δυνατόν!

Είναι γεγονός... ότι η επιτυχία του πρωθυπουργού να λάβει τις διαβεβαιώσεις από τους Ευρωπαίους εταίρους μας για την χορήγηση πακέτου βοήθειας 31.3 δις ευρώ μαζί με τα καθυστερούμενα 5 δις ευρώ και 8.3 δις ευρώ σύνολο δηλαδή 44.6 δις ευρώ έχει αφήσει σημαντικές προσδοκίες στην αγορά!

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει λάβει  επίσης την έγκριση και για την διετή επιμήκυνση του προγράμματος όπου δίνει ανάσα και προσδοκία για ένα νέο κούρεμα το 2013 για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους!

Έτσι... χρονικά η εκταμίευση της δόσης προσδιορίζεται προς το τέλος του Νοεμβρίου αρχές Δεκεμβρίου το αργότερο.

Είναι αληθές ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται και σενάρια αλλαγών στην κυβέρνηση με την μορφή ενός ευρύτερου και δομικού ανασχηματισμού των προσώπων που την στελεχώνουν μέχρι σήμερα.

Ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει ότι το κυβερνητικό σχήμα όπως είναι σήμερα δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο και οι αλλαγές είναι αναγκαίες στη μάχη που ξεκίνησε για την υλοποίηση των όσων περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο.

Ο χρόνος για τον ανασχηματισμό δεν έχει οριστικοποιηθεί και αυτό θα γίνει στη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων εντός των επομένων εικοσιτετραώρων, όπου και θα τεθεί επί τάπητος το θέμα της λειτουργίας της κυβέρνησης.

Για να προχωρήσει ο ανασχηματισμός, πρέπει να κλειδώσει οριστικά το θέμα της δόσης, κάτι που αναμένει ο Α. Σαμαράς και αμέσως μετά θα γίνουν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.΄

Πάντως για τα πρόσωπα μαθαίνουμε από το Μαξίμου ότι παρελθόν θα αποτελέσει  ο Αντώνης Ρουπακιώτης ενώ στη μαύρη λίστα του Μαξίμου έχουν μπει διάφοροι υπουργοί που δεν είχαν την διάθεση να βοηθήσουν στην εθνική προσπάθεια!

Στο νέο σχήμα θα τοποθετηθούν πρόσωπα που θα προχωρήσουν τάχιστα τις διορθωτικές αλλαγές χωρίς να υπολογίζεται το πολιτικό κόστος!

Αμετακίνητοι... φαίνεται να είναι ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος,  ο υπουργός ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, οι υφυπουργοί οικονομικών Χρήστος Σταικούρας και Γιώργος Μουραγάνης.

Το σίγουρο είναι ότι θέσεις αντιπροέδρων θα πάρουν οι κκ Βενιζέλος και Κουβέλης με το πρώτο να προωθεί και είσοδο στο κυβερνητικό σχήμα των κκ Λοβέρδου και Χρυσοχοϊδη. Αλλαγές... όμως θα υπάρξουν και στιςΔΕΚΟ με μόνη σίγουρη την απομάκρυνση του Ζερβού από την ΔΕΗ...

Πάντως όλα δείχνουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς εργάζεται πλέων ένα βήμα μπροστά βάζοντας ως στόχο την προσέλκυση επενδύσεων στην χώρα μας ενώ το Κατάρ όπως έχουμε ξαναπεί είναι μέσα στους στόχους του!

Έτσι η συνταγή χρηματοδότηση-επενδύσεις-ανάπτυξη θα αποφέρει τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης κατά τον πρωθυπουργό το 2013 και είναι σίγουρο... ότι

αναλαμβάνει προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς το καταφέρνει ως "μονομάχος" ενάντια...στην κρίση!

Σας ευχαριστώ...


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου