Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

FW: ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΑΜΟΥΘ ΑΠΟ ΤΗΝ BP ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Thursday, November 15, 2012 11:18 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΑΜΟΥΘ ΑΠΟ ΤΗΝ BP ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ

 

 

Τη μεγαλύτερη αποζημίωση που έχει ορίσει χωρίς δίκη ποινικό δικαστήριο στην αμερικανική ιστορία καλείται να πληρώσει η BP στο πλαίσιο μιας εξωδικαστικής συμφωνίας με τις αρχές των ΗΠΑ σχετικά με την καταστροφή που προκλήθηκε από την έκρηξη στην πλωτή εξέδρα «Deepwater Horizon». Σύμφωνα...
με πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, το ποσό της αποζημίωσης του αμερικανικού δημοσίου ορίστηκε να ανέλθει σε 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η συμφωνία αφορά την πετρελαϊκή ρύπανση στον Κόλπο του Μεξικού την άνοιξη του 2010, ύστερα από την έκρηξη και τη διαρροή στην πλωτή εξέδρα της «Deepwater Horizon» σε απόσταση περίπου 80 χλμ. ανοικτά της Νέας Ορλεάνης στη Φλόριντα, με αποτέλεσμα 11 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και εκατοντάδες εκατομμύρια λίτρα πετρελαίου να ρυπάνουν εκτεταμένη θαλάσσια περιοχή στον Κόλπο Μεξικού.


Η οριστική διακοπή της διαρροής πετρελαίου έγινε περίπου μετά ένα τετράμηνο, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου. Ο όμιλος BP είχε αποζημιώσει τους ιδιώτες καταβάλλοντας συνολικά 7,8 δισεκ. δολάρια.

Έως σήμερα, η μεγαλύτερη αντίστοιχη αποζημίωση είχε καταβληθεί από τον φαρμακευτικό όμιλο Pfizer και αυτή ανερχόταν στο 1,3 δισ. δολάρια, το 2009, που αφορούσε τους όρους εμπορικής εκμετάλλευσης ενός αντιφλεγμονώδους φαρμάκου.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σε δύο υπαλλήλους της BP θα απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια σχετικά με τη συμμετοχή τους στην καταστροφή στην πλωτή εξέδρα της «Deepwater Horizon» που στοίχισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους. 


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου