Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

FW: ΣΥΡΙΑ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 400.000 ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

 

Feed: FIMOTRO
Posted on: Friday, November 09, 2012 9:07 PM
Author: noreply@blogger.com (fimotro)
Subject: ΣΥΡΙΑ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 400.000 ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

 

Έντεκα χιλιάδες Σύροι κατέφυγαν σε γειτονικές χώρες για να γλιτώσουν από τη βία μέσα στο τελευταίο 24ωρο, ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) κάνοντας...
λόγο για την πλέον μαζική έξοδο προσφύγων εδώ και αρκετό διάστημα.

Συνολικά οι πρόσφυγες έχουν φθάσει τους 408.000, ενώ τέσσερα εκατομμύρια Σύροι θα χρειαστούν βοήθεια το επόμενο έτος εάν συνεχιστεί η βία στη χώρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ.


Το τελευταίο 24ωρο κατέφυγαν στην Τουρκία περίπου 9.000 πρόσφυγες, στο Λίβανο 1.000 και στην Ιορδανία άλλοι 1.000, με τους οποίους ανέρχεται συνολικά σε 408.000 ο αριθμός των προσφύγων που έχει καταγραφεί ή έχει δεχθεί βοήθεια στις χώρες αυτές, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο αξιωματούχος της UNHCR Πάνος Μουμτζής.


«Στην Τουρκία, γνωρίζουμε από τους περισσότερους πρόσφυγες ότι προέρχονται από το Χαλέπι ή την Ιντλίμπ ή βόρειες περιοχές [της Συρίας]. Αυτή είναι η τάση μέχρι στιγμής» ανέφερε ο ίδιος κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη έπειτα από το έκτο Ανθρωπιστικό Φόρουμ για τη Συρία που πραγματοποίησαν οργανώσεις αρωγής στη Γενεύη.


Με τα σημερινά δεδομένα ο ΟΗΕ προβλέπει ότι τέσσερα εκατομμύρια Σύροι θα χρειαστούν ανθρωπιστική βοήθεια το 2013 και ο αριθμός αυτός «θα συνεχίσει να αυξάνεται».


«Στις αρχές της επόμενης χρονιάς, προβλέπουμε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που θα χρειαστούν βοήθεια θα ξεπεράσει τα τέσσερα εκατομμύρια, δηλαδή θα υπάρχει αύξηση σε σχέση με τα 2,5 εκατομμύρια [που προβλέπονταν μέχρι τώρα]» δήλωσε ο διευθυντής του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ, Τζον Γκινγκ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Γενεύη.


«Αυτό δεν είναι το χειρότερο πιθανό σενάριο, αλλά μια λογική πρόβλεψη» επισήμανε από την πλευρά του ο Γενς Λέρκε, εκπρόσωπος του Τζον Γκινγκ.


Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ κάλεσε τις χώρες του Κόλπου να αρχίσουν να δίνουν χρήματα ώστε να συμπληρωθούν τα 191 εκατομμύρια δολάρια που απαιτούνται για να προσφερθεί βοήθεια σε όλους τους Σύρους που την χρειάζονται.


Σύμφωνα με τον Γενς Λέρκε, στο παρελθόν οι χώρες αυτές είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι θα βοηθούσαν τους Σύρους, όμως καμία δεν έδωσε συγκεκριμένες υποσχέσεις στη συνεδρίαση του Ανθρωπιστικού Φόρουμ για τη Συρία που οργανώθηκε την Παρασκευή στη Γενεύη.


View article...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου